Midsommar på Öland

Det är ett tag sedan vi hördes nu, men vem sitter egentligen framför datorn när det är strålande sol och 30 grader utomhus? Inte jag iaf. Speciellt inte då förra sommaren regnade bort och jag spenderade vareviga dag på universitetsbiblioteket. Nu spenderar jag all min lediga tid utomhus istället, min hud är gyllenbrun och min överläpp kantas av fräknar. Jag känner mig lätt inombords. 

Men lite skärmtid har det ändå blivit så nu ska bloggen pyntas med midsommarbilder! Jag var ju i Sverige över midsommar för att träffa familjen + ladda upp med lösgodis och ordentligt kaffe. Det var en så välbehövlig vecka, innan vi åkte höll jag på att förgås av Sverigelängt, men nu klarar jag mig ett tag till. Vi (= jag och Suote, min syster Johanna och hennes Pär, och min bror Simon) åkte till Öland där Pärs familj har en husvagn och firade äkta Svenne-midsommar. Det var så fint. 

IMG_8509min.jpg
IMG_8520min.jpg
IMG_8511min.jpg

Vi kommer fram till Öland tidigt på fredagen. Vi spelar volleyboll och misslyckas totalt eftersom bollen inte håller rak kurs i den starka vinden. Efter några timmar går jag och Johanni för att plocka blommor till kransarna. Det är något väldigt speciellt i att få spendera tid med sin syster på det sättet efter att inte ha setts på 6 månader; bara vi två som metodiskt plockar blommor och pratar om livet. Är alltid så exalterad och stissig att det känns som att jag ska gå sönder innan jag träffar henne för att jag saknat hennes så mycket, men Johannas oändliga lugn lägger sig snart över situationen och istället är det som att kliva in i en varm kram. Pepp och gapskrattig, och trygg i hela kroppen. 

Kolla den här midsommardrömmen. Jag kände doften av kamomill i flera dagar efteråt, den måste fastnat där inne i näsan. 

IMG_8526min.jpg
IMG_8540min.jpg

Vi binder kransar och svirar om till festkläder. Jag kallar denna bildserie: Johanna & Prosecco i tre delar. 

IMG_8556min.jpg

Det var första gången Johanna och Pär träffade Suote och KOLLA SÅ GULLIGA. Smälter. 

E154EAC5-41C9-4363-AC67-6519F9B1C5B7min.jpg
IMG_8574min.jpg

Vi äter tills vi inte får ner en endaste liten tugga till.

IMG_8582min.jpg

Har ni sett något vackrare? Inte jag. 

IMG_8586min.jpg
IMG_8600min.jpg

Vi doppade fötterna i havet och sanden var varm mellan tårna.

IMG_8612min.jpg

Vi spelar flera omgångar fia med knuff, vilar, äter tårta och godis tills vi får ont i tänderna. Svenskt lösgodis alltså, slår det tråkiga godiset här i UK med hästlängder. 

IMG_8632min.jpg
IMG_8639min.jpg
photo cred:  Johanna

photo cred: Johanna

Vi promenerar längs med stranden i solnedgången, fryser lite i den kyliga vinden, och natten blir aldrig mörk.

IMG_8678min.jpg
IMG_8682min.jpg

Johanna och jag vaknar tidigt, vi följer stigen längs med havet i den redan gassande solen och pratar tills vi hesa. 

IMG_8690min.jpg

Frukost i solen. Jag har inte smörjt in mig med solkräm än och bränner näsan röd. 

IMG_8704mi.jpg
IMG_8712min.jpg
IMG_8714min.jpg
IMG_8715min.jpg

Vi badar i havet, spelar fotboll på stranden och får sand överallt. Vi städar husvagnen och äter middag på en fiskerestraurang vid en stenstrand. Kastar macka tills vi får ont i armarna, kramar stenarna som känns mjuka och varma i handen. 

IMG_8716min.jpg

Fyller på energidepåerna med glass. Lakrits och rabarber för mig, tack. 

IMG_8731min.jpg
IMG_8738min.jpg
IMG_8755min.jpg

Vi åker vidare till Trollskogen där vi omges av träd som säkert är flera hundra år gamla. Vi ställer naturfrågor till varandra, precis så som pappa gjorde när vi var barn, och tävlar i vem som kan namnge flest träd. Vill aldrig åka därifrån, men våra föräldrar och en klängig hund väntar på oss, så vi lämnar Öland och kommer hem lagom till andra halvlek. Fast jag och Johanna äter chips i köket istället för chips > fotboll.