Juni juni juni

Hej mina små duvhökar! Hur är vi redan i andra halvan av Juni?? Förstår inte hur tid fungerar. Anyhow, just precis nu sitter jag på Luton och väntar på flyget som ska ta mig till Köpenhamn och sedan vidare till Småland för midsommarfir!!! Eftersom jag har lite tid över tycker jag vi kikar på vad som fastnat på minneskortet nu i Juni, ja! 

IMG_8038min.jpg

Flyttade ju till York för någon vecka sedan och det här är min nya favoritgranne! Hen gillar att hänga på bordet som brukade tillhöra en pub, men som nu är totalt övervuxen av all möjlig grönska. Vi brukar hälsa och prata genom sovrumsfönstret. 

Första söndagen i varje månad genom sommaren hålls en gatufestival på Fossgate i York, det är så mysigt och alla är så glada. Vi var där, lyssnade på vänner som spelade musik, och åt jordgubbar med glass + maräng. Såg dessutom många bra hundar. 

IMG_8082min.jpg
IMG_8103min.jpg

En varm, solig helgdag utforskade vi vårt nya område. 

Jag var hoppsig och glad, och utmanade Suote i vem som kunde hoppklacka högst. 

Han kom lite högre om vi säger så. Så går det om en envis nog att tävla mot någon som varit brittisk mästare i längdhopp lol. 

IMG_8185min.jpg
IMG_8187min.jpg

Vi hittade en stig som vi följde genom lummig terräng. 

IMG_8145min.jpg
IMG_8147min.jpg

Och hamnade till slut i en bokskog? Så mysigt att ha nära till naturen igen efter att ha varit omgiven av höghus och motorvägar i Leeds de senaste 9 månaderna. 

IMG_8323min.jpg

Apropå natur, i söndags åkte vi ut till Bempton Cliffs för att andas havsluft och kolla på puffins!!!

IMG_8217min.jpg

Tappa-andan-vackert. Och lite lite jobbigt med höjdrädslan som kittlar under fötterna. 

IMG_8236min.jpg

Vi promenerade längs med klippkanten, genom högt svajande gräs. 

IMG_8260min.jpg

Och fikade på en klippa när magarna började kurra.

IMG_8279min.jpg
IMG_8288min.jpg

Där nere sitter de, alla små puffins!! Så gulliga och lite klumpiga. Och japp, det är stunder som dessa en önskar att en hade ett zoomobjektiv istället för ett fast 30mm. 

IMG_8297min.jpg
IMG_8318min.jpg

Somnade i bilen när vi åkte hem, helt matt i huvudet av all frisk luft och vind i öronen. Så välbehövligt att få bli omfamnad av natur då och då för att orka sitta på ett kontor under veckorna. Om ni har vägarna förbi York och har tid över för en dagsutflykt - åk hit!! Det tar ungefär 1 h med bil, är överväldigande vackert och gulligt med alla fåglar.