Ät det här till frukost

Idag är det söndag och då tycker jag att ni ska äta vad jag åt förra helgen: baked egg bagels! Superlätt och så gott att jag och mitt sällskap suckade högt varje gång vi tog en tugga. 

IMG_4913min.jpg

Du behöver ägg, avokado, bagel, och lite goa kryddor som trivs med avokado och ägg (typ salt, peppar, chilli och kanske lite koriander). 

Börja med att sätta på ugnen på grill-läget så att den hinner bli varm tills användning. Dela bageln i halvor, stek ovansidan i en ugnssäker stekpanna med lite olja i tills den blir gyllenbrun. Mosa sedan avokado på toppen och krydda. Lägg tillbaka bageln i stekpannan (med avokadon uppåt) och knäck ett ägg i hålet, stek på medelvärme tills undersidan av ägget blir knaprigt och gott. Sätt sedan in stekpannan i ugnen och baka i typ 5 min. KLART. Ät och var lycklig över den perfekta kombinationen rinnig gula + varmt bröd + avokado. 

p.s. äts bäst i sängen med en gullig person vid din sida.