leriga åkrar och skymningssol

Hej kompisar! Nu bryts äntligen radiotystnaden här på bloggen. Det tog ett tag att fixa internet i det nya huset, men NU, nu är vi up and running igen. Hur mår ni? Jag mår bra. Dunderförkyld med hosta och lite feber precis som prick alla jag omger mig med (är förvånad över att mitt immunförsvar lyckades stå emot så här länge när jag dagligen är i kontakt med snoriga barn på jobbet), men jag mår bra. Längst där inne. 

Nya huset är förresten SÅ mysigt. Jag har vindsrummet med snedtak och knarrande trappa, vi har en källare som platsar i valfri skräckfilm (vilket jag såklart utnyttjar till fullo och skrämmer Fatou så fort jag får chansen), och inga gnagare så långt ögat kan nå. Här kommer vi trivas, det känner jag på mig. 

Nog pratat om hus och förkylningar, nu ska vi kika på ett gäng bilder från tvåtusenartons första söndag.

9AC418A1-7165-427F-B7C6-4ABC067E01D6min.jpg

Den första söndagen på tvåtusenarton vaknade jag under ett varmt täcke i York av att Januarisolen letade sig in genom de tunga gardinerna. Efter att ha dragit mig i under det varma täcket i en timme eller två sprang jag barfota ner till köket och slängde ihop den bästa söndagsfrukosten there is: veg. fry up. Perfekt för den sömniga, vrålhungriga personen som ju en tenderar att vara på söndagar.

FC0D95D2-8067-4A86-A43E-D3AB3357F28Bmin.jpg
FED94D10-19F3-4C0F-8903-38D544CDBBE0min.jpg

Efter frukost ville i vi ut i solen, det liksom ryckte i hela kroppen efter att gå ut. Det blir väl så när det ösregnat flera dagar i sträck under veckan. Eftersom vi var söndagssega kändes en promenad på stadsmurarna som det bästa alternativet, men när vi upptäckte att de av någon anledning var stängda bestämde vi oss för att hoppa in i bilen och köra till på-landet utanför York. Vi körde på måfå och hamnade i Howardian Hills som badade i gyllene vintersol. 

IMG_7207web.jpg
IMG_7183web.jpg

Grönt är skönt för mina lantis-ögon som saknar skogen. 

CFD7FE4C-323C-4541-8DEE-096E9955B83Emin.jpg

Och kolla solen!!! Så mysig att titta på.

IMG_7248bwweb.jpg

Den här glada är också ganska mysig för ögonen, hehe. 

IMG_7236web.jpg
IMG_7258web.jpg

Vi promenerade upp och ner för kullarna, klättrade över taggtråd och halkade runt på frosten. Träden brann i skymningssolen och jag kunde inte sluta le, naturen ily. 

IMG_7261web.jpg
IMG_7264web.jpg

När solen försvann bakom horisonten och fötterna blivit till is hoppade vi in i bilen igen och körde tillbaka till York för att äta pasta och kolla på Black Mirror. Bra första söndag!