min Graduation Weekend

Hej kompisar! Nu var det längesedan vi hördes igen. Precis som Sara har jag tänkt mycket på tid de senaste veckorna, på vad jag vill lägga min tid på. Just nu vill jag ta hand om Jennifer som lever utanför internet, och inte leva för internet. Jag vill fotografera för att känslan i magen säger nu nu nu, skriva för att det känns som om jag ska gå under om jag inte sätter ord på det som händer i och runt mig. Inte för att jag borde eller för att hålla den här platsen vid liv. Prioritera bättre, helt enkelt. Jag behöver det och jag mår bra av det. Och jag tror att den här platsen mår bra av det också. Anyhow, låt oss titta på vad jag gjorde förra helgen, då jag fotograferade för att jag ville spara varenda sekund i minnet för alltid. Min graduation weekend!

IMG_7304min.jpg

På fredagen vaknade jag i ett litet hus i York som vi hyrde genom airbnb, med de mjukaste sängarna en kan föreställa sig. Kvällen innan anlände mamma, pappa och bror till York, vi åt billig surdegspizza på en pub och jag introducerade dem för min gulligaste person. Den här morgonen åt vi frukost långsamt, drack flera koppar té och pratade länge innan vi begav oss ut på York's slingriga gator. 

9E3017B1-CD68-457B-87F7-91503B9C6806min.jpg

Kolla! Gulligare turister får en leta efter. 

IMG_7307min.jpg
51540482-15B4-4485-B55A-DC3B29B65F78min.jpg
2C809DD7-FC38-4A6F-B1F1-226F9B41C74Dmin.jpg
IMG_7323min.jpg

Jag visade mina bästa ställen i York, vi drack kaffe och åt sötsaker på mitt favoritcafé, åt fish n chips som sig bör, och somnade tidigt för dagen efter skulle taxin hämta oss redan 07.30. 

A32BCE9D-ED65-46DF-B06A-7F873BAA95A8min.jpg

För då var det dags för mig att nervöst gå över en scen, skaka hand med the Chancellor för Uni of York och få det här pappret värt £6,800!!! Hehe. Var helt skakig av overklighetskänslor och grät lite pga glad och rörd.

IMG_7397min.jpg
IMG_7405min.jpg
IMG_7407min.jpg

Efteråt var det obligatorisk foto-session med mitt academic girl gang och hattarna som inte ville sitta kvar på huvudet. 

IMG_7421min.jpg

Och en bild med hela familjen. Min syster kunde tyvärr inte komma så Fatou, som ju är som en syster vid det här laget, tog hennes biljett istället. Så gulligt och fint att ha henne där.

Över hundra bilder senare åt vi gratismat på Centre for Women's Studies med resten av klassen, lyssnade på lärarna som höll tal och introducerade våra gäster för varandra. Även om det kändes helt overkligt att ta emot min degree på scenen var det inget emot hur surrealistiskt det kändes att stå i vårt klassrum, äta lunchbuffé (eller more like fylla magen med veganska brownies, hehe) och titta på alla klassisar i sina gowns och hattar. Om och om igen hörde jag folk säga "I can't believe we actually made it". 

När vi var mätta och folk hade kramats hejdå, promenerade jag och mitt sällskap in till centrum, tillbaka till vårt airbnb. Vi var så trötta att vi knappt kunde hålla ögonen öppna där vi satt i soffan med varsin kopp té, så vi tog en tupplur och laddade om för kvällens planer. Vi mötte upp S på Oshibi, min absoluta favoritrestaurang i York, och åt oss mätta på koreansk mat. Jag tog bibimbap med friterad tofu och det var som vanligt så sjukt jäkla gott. Vi gick vidare till en pub där mina föräldrar blev tipsy på öl, jag skrattade tills jag fick kramp i magen, och vi pratade i flera timmar. Var lycklig i precis varenda cell i hela kroppen när jag rasade i säng på natten. Kunde inte haft en bättre dag.

IMG_7460min.jpg

På söndagen vaknade vi till snöfall!!! Jag studsade runt i vardagsrummet av excitement.

IMG_7467min.jpg

Men den här gulliga som hatar snö såg mest ut som en ledsen hundvalp, haha. 

IMG_7470min.jpg

Snön var så tung och blöt och kall att vi var tvungna att ta skydd på ett fik nästan direkt efter att vi begett oss ut. Inte mig emot, mkt mysigt att dricka kaffe och äta brownies medan snön faller tungt utanför. 

IMG_7502min-1.jpg
IMG_7509min.jpg
IMG_7510min.jpg

Efter fikan gick vi till the Minster som är en perfekt turistaktivitet när det är för blött att vara ute. När vi var klara där gick hem, duschade varmt för att tina upp våra frusna kroppar och åt sedan för att äta middag. Jag har en compulsion att beställa det knäppaste som finns på menyn så jag åt risotto med mögelost och blåbär!! Oväntat gott. Vi avslutade helgen med att gå till ännu en pub och lyssna på livemusik. Okej, det är en lögn, jag avslutade helgen med ett långt, hett bad som luktade avocado tack vare en badbomb som var del av en graduation-present från S (gullig!). Sov som en stock efter det, en mjuk, varm stock.

0D875CA6-511B-404F-8F48-194A0CF55576min.jpg
2A91637E-0A86-4F58-BF08-1222A5E83874min.jpg

På måndagen packade vi ihop oss, åt lunch på Pig & Pastry och drack en sista kopp kaffe på Perky Peacock innan det var dags att kramas hejdå på stationen. Fy vad jobbigt det är att säga hejdå när en inte vet när en kommer att träffas nästa gång. Stod och väntade i isvindarna på perrongen, stirrandes in genom tågfönstret i typ 10 minuter för att kunna vinka hejdå när tåget till slut rullade iväg. Men trots att det innebär att jag måste vara ifrån min familj i ytterligare ett gäng år fick jag ett jag-vill-inte-lämna-York-infall och kollade upp när deadlinen för funding för PhD-platser var. Klockan 17.00 den 24 Januari (det här var alltså på kvällen den 22 Januari), vilket gav mig ungefär 36 timmar att maila min (potentiella) supervisor, skriva ett helt research proposal och fylla i ansökningsformuläret för funding. Alltså, typ ingen tid alls. Speciellt inte när en behöver jobba och sova och äta också. Men på något sätt lyckades jag få ihop och skicka iväg en ansökan. Igår fick jag ett svar från min supervisor som läst igenom mitt research proposal, hon berömde mig förvånat för att jag lyckades få ihop något vettigt på så kort tid och svarade att hon jättegärna vill vara min supervisor till projektet. Jag har typ noll förväntningar på att jag ska få funding (då det är nästintill omöjligt), men jag är glad att jag försökte iaf. Håll tummarna!