ett tisdagsmorgonhej

69954FDC-90B4-456D-AEE7-0234916D380Fmin.jpg
6B3DD182-C25C-4B90-B831-120EE381D962min.jpg
68D131A8-7AA9-409F-ACDE-C8E8F5FBA562min.jpg

Det är tisdag morgon och jag kikar in här med min andra kopp kaffe för dagen. Jag försöker sänka ribban för att skicka iväg ett blogginlägg och ett hej på en tisdagsmorgon är väl så prestationslöst det bara kan bli? Jag har precis ätit frukost i sängen (overnight oats med hallon och päron) och ska strax köra ett pass yoga innan jag knatar iväg till jobbet. Yogan var viktig när jag pluggade för att jag inte skulle gå sönder av stress, nu behövs den för att jag ska kunna rensa tankarna och släppa allt jag bär hem från jobbet. De senaste veckorna har jag jobbat heltid på hjälplinjen för kvinnojouren och hjälp vad tungt det var i början. Att jobba på det skyddade boendet var också tungt, men på ett helt annat sätt. Att vara first point of contact gör det hela mer akut och hjälpen jag kan ge över telefonen känns ofta otillräcklig. De första veckorna kom jag hem helt utmattad på energi och orkade inte göra något annat än att äta och bädda ner mig i sängen. Nu har jag landat lite i min roll, förstått att jag inte kan lösa all världens problem (även om jag så gärna vill) och att hjälpen jag ger faktiskt gör just det - hjälper. 

Annars rullar vardagen på fint här i Leeds. Jag jobbar måndag-fredag som en vanlig (icke-studerande) människa och mår bra av det. Det känns ovant, men väldigt välbehövligt, att på första gången på fem år ha ordentliga helger. Två hela dagar i veckan då jag inte kan göra något jobb alls. Så lyxigt att kunna titta på fyra avsnitt av Narcos på raken, lägga en timme på att göra egna tortillas och varva internet nerbäddad i sängen. Eller det jag gjorde i helgen: åka iväg på en mini-weekend till Middlesbrough, se viktiga landmärken i en favoritpersons uppväxt, äta sig mätt på cheesecake och halka ner för ett berg i solnedgången (bildbevis ovan). Och helgen som kommer då? Då ska jag baka semlor pga håller på att gå under av semmelsuget som alla instagramsemlor framkallar. I år ska jag slå på stort och göra mandelmassa från scratch, och kanske köra ner lite surdeg i bullarna? Syrligt och sött är ju en vinnande kombination, visst?