hänt i veckan

Klockan är 06.08 och jag äter frukost i sängen. Havegrynsgröt med banan och kardemummakaffe. Solen har redan letat sig in i sovrummet, och genom det öppna fönstret hör jag hur koltrasten sjunger högt i trädet utanför. Det luktar ljummen stad och varma bomullslakan. 

Den här veckan har jag försökt att komma igång med plugget igen, att på riktigt sätta igång med min dissertation. Måndag och tisdag var kämpiga (min hjärna kändes lika effektiv som en hög med potatismos), men i onsdags lossnade det äntligen. Just nu bygger jag skelettet på min literature review, det som ska utgöra stommen för min frågeställning, och åh, jag älskar det här stadiet när hjärnan går på högvarv och det känns som att nästan allt är möjligt. De i min klass pratar om hur de längtar tills allt faller på plats, och ja, det gör jag också, men just nu njuter jag av att inte veta. Ovissheten liksom kittlar under huden. Extra bra är det när jag kan smsa random frågor till Fatou som genast ringer upp och ofta slutar det med att vi pratar i över en timme, ställer frågor fram och tillbaka, vrider och vänder på teorier, känner efter hur de landar i magen. När vi lägger på har jag ännu fler frågor och är inte ens i närheten av ett svar. 

Förutom att plugga har jag ätit glass vid floden (i bara t-shirt!), tagit timslånga promenader i solen och frukostdejtat ett gäng fina personer från min klass. Idag åker jag till Leeds igen! Fatou och jag ska se Get Out på bio, göra vegoburgare och förhoppningsvis lyckas fånga lite sol också. Tror det kommer bli hur bra som helst.