Hänt i veckan

Den senaste veckan har jag gått runt och bara känt mig så himla lycklig hela tiden. Av ingen särskild anledning egentligen. Och jag har verkligen njutit av varje sekund. Det här hände i veckan:

Måndag
Jag fick tillbaka mina betyg från förra terminen och alltså, allt det hårda arbetet paid off. Jag har i princip landat min distinction (så länge min dissertation inte blir katastrofdålig dvs). Känner mig så oändligt lättad och glad. Dessutom fick jag världens finaste feedback av mina lärare, sådär så att jag blev helt rörd när jag läste den. Väldigt bra timing att få höra att jag kan skriva då jag kämpade med skrivkramp hela förra helgen. 

Tisdag
Jag spenderade dagen med att plugga och på kvällen träffade jag en bloggläsare - Hanna! Vi drack té i den ljumma kvällsluften på en innegård upplyst av kulörta ljusslingor, pratade i ett och skrattade från magen. Så himla fint. Får glädjesvindel över hur många fina personer som sitter och läser där på andra sidan skärmen. Tack för att ni finns och för att ni vill hänga med mig här inne.

Onsdag
Jag tåg tåget till Leeds för att gå på en konferens på ämnet Challenging Academic Debates: Decolonising Knowledge Production. Hela dagen var SÅ HIMLA BRA. Det var så väldigt befriande att befinna sig i ett sammanhang där post-strukturalismens tankemönster är något självklart, något som folk engagerar sig i på ett meningsfullt sätt. I York är jag lite av ett teoretiskt svart får, och det känns vanligtvis som att jag liksom simmar motströms, så det var väldigt skönt att istället kunna slappna av och flyta med. Och ännu skönare att befinna sig i ett sammanhang där det är självklart att om teorierna du använder förnekar andra människors existens så behöver du fucking ändra på det, för tyvärr är det inte alltid fallet. 

Torsdag
Mitt i den tryckande eftermiddagshettan tog Fatou och jag bussen till Roundhay park i utkanten av Leeds. Vi grillade svamp och quornkorv, promenerade långsamt runt sjön, åt chokladkex i solen, och andades sommar i flera timmar. Kände mig så himla himla lätt när vi tog bussen tillbaka i solnedgången.

Fredag
Det var gassande 29 grader och jag: köpte en kjol, åt sushilunch med Fatou, höll på att smälta bort på tåget tillbaka till York, åt glass vid floden i solen, och pluggade iklädd endast t-shirt och trosor med alla fönster på vid gavel. Är så glad att sommaren äntligen är här. 

Idag vaknade jag redan strax efter 4, för det är den tiden på året då min kropp inte förstår att sömn är en grej den behöver bara för att det är ljust ute (trots rullgardin + tjock filt framför fönstret), och när jag skriver det här, klockan 05.23, har solen redan letat sig in genom sovrumsfönstret. Enligt väderappen ska det åska hela dagen och jag hoppas verkligen att det stämmer, för åska är ju kanske världens bästa pluggväder. 

Har ni haft en fin vecka? Hoppas det! ☀