Maj månad x 6

Det är maj, min favoritmånad! Vi firar genom att kika på hur maj har sett ut tidigare i livet.

2011

2011 var jag 20 år och såg ut såhär på min födelsedag! Det var året då kjol + puffiga ärmar var grejen.

Jag försökte lista ut vad jag ville göra med livet och pluggade digitalt foto på Linnéuniversitetet under tiden.

Jag bodde i Växjö med min dåvarande pojkvän och vår katt Sture! Sture var världens bästa katt. Några dagar efter att jag knäppt bilden ovan blev han dock sjuk och vi var tvungna att avliva honom. Var helt förkrossad och grät floder.

2012

Året därpå var jag mitt uppe i att backpacka genom Sydostasien! Vi började månaden skakigt i Kambodja där vi blev bestulna + hamnade på sjukhus, men efter att ha hämtat krafterna i några dagar åkte vi vidare mot Laos och avslutade Kambodja-äventyret med att bada i Mekongfloden.

img_2262min_503ddace9606ee3b50000079min.jpg

I Laos åkte vi t.ex. buss på slingriga vägar med den här utsikten.

Vi paddlade kanot och besökte grottor.

img_2045min_kopia_503f36bbe087c31bd3000096min.jpg

Delade dusch med den här.

Och hängde i städer som var kantade med lummiga berg. 

På min födelsedag besökte vi kanske världens minsta dinosaurie-museum och fick hålla i en 110 miljoner år gammal mussla.

2013

2013 läste jag mitt första år på QMU i Edinburgh!

Hängde med dessa mest hela tiden. ♡ 

Jag såg ut såhär, med eyeliner-vingar och rosett i kragen.

Jag och Fatou åkte en sväng till Oxford för att hälsa på Love och Rabea.

Månaden avslutades sedan i Sverige där jag badade i sjön med min syster.

Klappade på djurfamiljen där hemma.

Och hade picknick i Målaskog med Jenny. ♡

2014

2014 bodde jag på Montague Street med Fatou, Sinéad och Chantel. Vi var världens bästa kompisfamilj, jag kände mig så himla trygg i livet tillsammans med dem och vi skrattade tills vi grät varenda dag. Vi åkte på utflykt, fikade och hade golvpicknick mest hela tiden. Saknar dem så himla, himla mycket.

Jag och Fatou var visst i Oxford en sväng igen!

Och jag åkte hem till Småland. 

Där tog Johanna den här bilden på mig som blev featured på ett gäng instagramkonton med namn som "worldsbestface" lol. 

Jag och Jenny hade picknick igen, den här gången i Malmö med fina Erika!

Jag åkte till Borås en dag och hälsade på Nastasja!!

Och åt sushi med Lovisa! Himla fint!

2015

2015 var året då min workload höjdes med typ 200%, så maj började med pluggpanik och slutspurten för mitt tredje år på QMU.

Det var också året som mina föräldrar adopterade en borttappad gåsbäbis och våra skypesamtal bestod mestadels av gåsrapportering. De döpte honom till Grålle och han följde med överallt på gården och in i huset, till och med ut på skogspromenader. När han började flyga var de tvungna att stänga in honom i ladugården när de skulle åka bort, för annars flög han bredvid bilen när de körde iväg. Senare under sommaren, då han vuxit till sig lite, flög han iväg och kom aldrig tillbaka igen. Som en Disneysaga.

I Edinburgh firade vi Nora's födelsedag + att vi var klara med uni med fest i Nora's trädgård! Det regnade (såklart,) men vi trängde ihop oss under ett tält och hade det så himla fint med regnet smattrande mot tältduken.

Jag hade snaggat hår och såg ut såhär på min födelsedag!

Mina föräldrar kom och hälsade på! 

Jag skrev såhär på bloggen om den här bilden:

Och jag skrattar varje gång jag ser den här bilden för att det är så himla typiskt mina föräldrar. Pappa som spontant bara "här ska jag klättra upp", mamma som står och trampar oroligt bredvid och ber honom vara försiktig, och så får hon ett "pffft, jag klättrar på stegar minst tre gånger så höga som denna hela nätterna på jobbet" till svar.

Gulliga. ♡

Annars hängde jag mest med Fatou, bakade massor och tog otaliga promenader i skymningen och upp på Arthur's Seat.

2016

Förra året förflöt maj som i en dimma. Jag hade precis lämnat in den sista uppgiften på min kandidat och var HELT slutkörd efter ett år av maratonplugg. 

Vi bodde i Leith och gick därför ner till hamnen varje solig dag.

Min födelsedag firades med hemmagjord moules-frites och räkor. 

Jag skaffade en septum piercing.

Rullade sushi och pratade feminism med det här gänget drömpersoner.

Och såg spektakulära solnedgångar från mitt fönster varje kväll. 

I år kommer maj innehålla mer plugg och mindre äventyr, men förhoppningsvis blir månaden lika fin ändå.