F4C81E2F-2645-47AE-849C-23B7C9687E6E.png

Hej.

Jag heter Jennifer och det här är min blogg.

Här samlar jag vardag och äventyr, och texter om det som känns. Träning utan ångest. Och frukost, mycket frukost.

Om livsläget just nu

Hej vänner, hur mår ni? Jag mår bra. Jo, faktiskt. Det är första gången sedan det tog slut som jag kan säga det utan att ljuga, första gången som jag kan säga det och faktiskt känna det. Att jag mår bra. Jag känner mig hel igen. Fortfarande ledsen, såklart, för något sånt här går inte över på ynka 10 veckor. Ibland sköljer det över mig som en flodvåg och det finns inget jag kan göra för att skydda mig, utan bara hoppas på att jag fortfarande står kvar när det är över. Men, trots det, känner jag mig hel. Som en person igen, och inte en substanslös sörja av svart sorg. Jag kommer på mig själv att le när jag går nerför gatorna med solen i ansiktet, jag visslar när jag diskar, och jag kan lyssna på musik igen. Efter att det tog slut kunde jag inte lyssna på någon musik alls utan att brista i tusen bitar. Jag vet inte varför, men jag tror att det är för att musik skapar rum där tankar och känslor kan expandera okontrollerat och i en rasande fart, så en inte ens hinner reagera förrän en gråtandes faller ihop på golvet. Men nu, nu kan jag äntligen fylla mitt huvud med musik igen utan att gå sönder.

Just nu pluggar jag all min vakna tid. Sedan vi hördes sist har jag skrivit en hel himla uppsats. Och inte vilken uppsats som helst utan en som fick mig att vilja riva mitt hår av frustration (här ovan när jag försökte göra en mind map över uppsatsen, gick ej bra) innan jag förstod att jag var tvungen att dyka in i en (för mig) helt outforskad del av politisk filosofi och plocka fram all hjärnkraft jag har för att kunna knyta ihop diskussionen så som jag ville. Men, det gick. Nu har jag bara en uppsats, ett dissertation proposal och en reflective journal (alla med deadline den 24 April) kvar att skriva, och sedan är jag klar med 2/3 av min master. Hur svindlande är inte den tanken? 

När jag inte pluggar försöker jag fånga så mycket sol som jag bara kan. Den senaste veckan har det nämligen varit sol och 14-18 grader varje dag här i York. Så jag äter mina luncher i parken, och går sedan på promenad för att fylla min kropp med känslan av sol mot varm hud och doften av nyklippt gräs. Väderleksrapporten spår 20 grader och strålande sol till helgen, då tänker jag att jag ska ta en liten pluggpaus, hänga på en gräsplätt någonstans och låtsas som att uni inte existerar. Det tror jag blir bra. 

Nu måste jag sätta igång med dagen, har ju trots allt 8,000 ord att skriva. Hoppas livet är snällt mot er och att solen skiner hos er också ♡

det här som är livet

peachy