efter-deadline-lov: onsdag, torsdag & fredag

Förra veckan, när jag och Fatou ringdes, bjöd jag in mig själv till Leeds för att fira hennes födelsedag. Jag råkade visst stanna där (här? är nämligen fortfarande kvar i Leeds) i flera dagar, för det kan en göra när en har efter-deadline-lov. Vi tittar på vad som fastnat på min kamera:

Vi börjar i onsdags och en morgon som förflöt i sakta mak, jag åt frukost i sängen och påbörjade en ny bok. 

Sedan promenerade jag till stationen genom ett soligt, men kallt York.

Gatorna kantades av rosa körsbärsblom och tulpanerna var fortfarande våta efter morgonens regn. 

Jag hoppade på tåget och rullade förbi rapsgula åkrar. Väl framme i Leeds mötte Fatou upp mig vid stationen, vi köpte mat och åt fruktsallad i sängen innan Fatou behövde springa till ett seminarium. Under tiden som Fatou var på uni bakade jag den chokladigaste chokladkakan någonsin (modifierade det här receptet genom att addera mer choklad och byta vanligt socker mot mörkt farinsocker), med hallon och Oreos på Fatou's begäran. Jag hade glömt bort hur mycket jag tycker om att baka, hur avslappnande det är att mäta blanda smaka, och hur tillfredsställande det är att skapa något med händerna för en gångs skull.

På kvällen var det dags för steg ett i Fatou's födelsedagsfirande: pizza! Vi gick till Pizza Express och åt oss mätta på getostpizza. 

När vi kom hem var det dags för del två: kaka och presenter! Tog bilder, men ljuset var så dåligt och min kamera börjar bli trött (den är trots allt typ 7 år gammal och väldigt flitigt använd) så de blev inte bra alls, men ni får en bild på solnedgången från Fatou's sovrumsfönster istället.

Igår gatecrashade jag Fatou's seminarium! Hon gör en master i Religion & Public Life så jag kände mig lite lost i början, men det fina med sociologi (som ju utgör min akademiska grund) är att det ger en verktygen att liksom angripa i princip vilket ämne/problem som helst, så det gick bra till slut. Efteråt gick vi ner på stan som badade i ett gyllene kvällsljus.

Det var så himla kallt, gyllene kvällsljus till trots, så när vi gick förbi vagnen som säljer varm sweetcorn köpte vi en liten kopp som vi delade på för att värma oss + för att vi var ganska peckish.  

Tio minuter efter att jag knäppt den här bilden öppnade himlen sig och det fullkomligt ÖSTE ner. Har bara sett regn av den magnituden ett fåtal gånger i mitt liv förut, men då under regnperioden i Kambodja och Burma. Folk rusade för att ta skydd och plockade sedan upp sina telefoner för att filma panikregnet. Vi väntade ut regnet på h&m och gick sedan hem för att äta resterna av chokladkakan samt läsa/plugga. 

Idag har jag t.ex. tagit sovmorgon, hängt i parken bredvid Fatou's lägenhet, gått vilse i Leeds, köpt två t-shirtar, ätit godis. Men mest gjort ingenting och det har varit så HIMLA skönt. Att vara ledig = bra för hjärtat hjärnan kroppen livet.