F4C81E2F-2645-47AE-849C-23B7C9687E6E.png

Hej.

Jag heter Jennifer och det här är min blogg.

Här samlar jag vardag och äventyr, och texter om det som känns. Träning utan ångest. Och frukost, mycket frukost.

Våfflor, skog och ett dygn i Borås

Jag är tillbaka i York! Rasade i säng klockan 4 i torsdagsmorgon efter att ha rest i 12 timmar, och varit vaken i 23 timmar. Det var så fint att hänga i Sverige lite, samla krafter, och ladda upp med Smålandssaker såsom skogsluft och hundgos. Vi kikar lite på det som fångades genom kameran!

Vi börjar i Borås och där min syster Johanna och hennes Pär bjöd på den här våffeldrömmen. De har precis flyttat dit för Johanna har landat ett jobb som fotograf på Nelly (♡!!! är så stolt att jag typ spricker), så på lördagen stuvade hela familjen in sig i bilen och åkte upp för att hälsa på. 

Efter att ha tagit tabberas på våfflorna blev det gos i soffan. Bruno paxade såklart platsen närmast Johanna för de är bästa vänner. Det var så gulligt att se hur glad Bruno blev när han fick träffa Johanna igen, mitt hjärta smälte lite.

Och så lekte han lite med sin favoritleksak diskborsten. Har varit ifrån Bruno i typ 36 timmar när jag skriver detta, och saknar honom redan. Varför är hundar så bra?

Resten av lördagen spenderades åt att strosa i stan, dricka kaffe på Viskan och sedan tillbaka till lägenheten för att äta pizza. Jag stannade över natten för att maxa tiden med Johanna och Pär, och vi slötittade på tv och pratade tills vi alla somnade i en hög i soffan. ♡

Dagen efter mötte jag och Johanna upp Nastasja för fika på stan!!! Alltså, förstår ni hur bra den här kombinationen personer är eller? Bäst. 

Vi satt där i solen och pratade och pratade, och jag bara NJÖT över att få hänga med två av mina bästa personer samtidigt. Så fint att ha dem i samma stad. 

Så tillbaka till Småland igen där jag tog otaliga promenader i skogen med en Bruno som tycker att blåbärsris är typ det roligaste som finns (efter diskborstar och pinnar då). 

På mornarna åt jag frukost länge samtidigt som jag långsamt läste Smålandsposten. Drack minst tusen koppar kaffe ur tunna, klirrande koppar och spanade på fåglarna vid fågelbordet utanför. Som meditation. 

Saker som jag gjorde men inte fastnade på bild: 

➢ åt våfflor och hade pluggfrukost med Jenny. Precis som när vi var tonåringar, fast ändå inte. Det är så fint att liksom hamna i liknande sammanhang som en befann sig i förut, och inse att en är samma person men ändå helt ny. Känns ungefär som att resa tillbaka i tiden, eller till ett parallellt universum.

➢ fikade semla på Roddy's i Ljungby med en bloggläsare. Vi hade det så trevligt att jag helt glömde bort tiden och vi satt där i flera timmar och bara pratade. Det var så fint för 1) visste inte ens att jag hade bloggläsare från Ljungby-trakten, känns liksom inte som att någon bor där, 2) så fint att få hänga med någon som också upplever identitetskrocken mellan universitetslivet och bondelivet, och 3) att kunna bre på med redig Ljungby-småländska utan att det blir konstigt. 

➢ jag hängde i solen på södersidan av huset, åt glass och läste. Det blev så varmt att jag var tvungen att ta av mig både jacka och skjorta, så till slut satt jag där i linne men var ändå för varm. Som en liten mini-sommar.

➢ köpte upp vad som kändes som halva ICA och fyllde resväskan med sånt som en saknar som utlandssvensk (kaffe, kexchoklad, marabou och lakrits). 

Det kändes ovanligt vemodigt att lämna Piggaboda och Sverige den här gången. Men när jag promenerade genom York i den ljumma torsdagsnatten så kände jag mig mer hemma här än vad jag gjort innan. Kanske är det så att en måste komma bort lite ibland för att kunna landa i det en har, för att kunna se det med nya ögon. Kanske. Eller så är det de utslagna träden och den blommande magnolian som charmar mig. 

peachy

EN MORGON I PIGGABODA