F4C81E2F-2645-47AE-849C-23B7C9687E6E.png

Hej.

Jag heter Jennifer och det här är min blogg.

Här samlar jag vardag och äventyr, och texter om det som känns. Träning utan ångest. Och frukost, mycket frukost.

FREDAGSPRAT

Igår klättrade temperaturen ända upp till 14 grader och himlen var koboltblå utan en tillstymmelse till moln. Jag drog på mig skinnjackan och begav mig ut, fotograferade blommor (kamelia, plommon, tusensköna, påsklilja), promenerade långsamt längs med floden, och lapade sol på stadsmuren. Ett tag var det så varm att till och med jackan fick åka av. Tack England för en tidig vår, jag behöver verkligen det här. Känns som att varje solminut gör det 1000 gånger lättare att andas. Resten av eftermiddagen pluggade jag med alla fönster på vid gavel och lät lägenheten fyllas av stadsbrus, fågelsång och luft som doftade av vår (varm asfalt, jord, nyklippt gräs). Tänk va, att vi överlevde en till vinter. 

Idag är himlen återigen draperad i ett tjockt molntäcke, men det känns helt okej ändå för idag ska jag på min första riktiga afternoon tea sedan jag flyttade till UK!! Vi ska säga hejdå till Nastia som flyttar hem till Finland nu när hennes 6 månader som visiting researcher här i York är över. Kommer sakna henne massor, men bra grej ändå att ha en anledning till att besöka Finland.

Och apropå resor, de senaste dagarna har jag längtat bort upp iväg. Jag vill ha okända gator under mina fötter, omges av ett språk jag inte förstår, uppleva nya dofter smaker känslor. Efter att ha kämpat mot en förlamande längtan av att bygga en skyddande mur av varma täcken och försvinna från världen den senaste månaden, välkomnar jag den här hungern efter nya intryck med öppna armar och hoppas att det inte dröjer alltför länge innan jag får mätta den. 

Nu måste jag ta tag i dagen, ska nämligen försöka klämma in lite plugg innan det är dags att dricka te. Hoppas ni har en fin fredag ♡

HUR DU ÖVERLEVER I DEN AKADEMISKA VÄRLDEN

♀ INTERNATIONAL WOMEN'S DAY ♀