LIVET JUST NU

Livet just nu:

➣ Igår drog stormen Doris in över UK. Stundvis var det svårt att ens gå upprätt och promenaden mellan uni och hem som vanligtvis tar 20 minuter, tog nästan 35. Men annars fylls trädgårdarna av krokusar och ännu fler snödroppar. Solen värmer mer för varje dag och varje gång den kikar fram blundar jag mot ljuset som en katt. 

➣Jag har varit i ett sånt pluggflow på sistone. Kroppen liksom kliar efter att få sätta sig på golvet, efter att breda ut sig över hela vardagsrummet, och då måste den få göra det. Det är papper överallt, jag hoppar mellan olika ark utan att sätta punkt, skriver listor, lösryckta meningar, ritar mind maps - en till synes kaotisk tillvaro, men inuti är min riktning spikrak och fokusen nålvass. Där har jag hamnat flera dagar den här veckan, och låtit resten av världen försvinna; den bästa sortens vardagseskapism. 

➣ Min familj åker och hämtar vår nya familjemedlem idag!! Han heter Bruno och är det sötaste som någonsin har gått på den här planeten. Jag menar, kolla bara. Jag går sönder. Jag har bokat biljetter till Småland i slutet av mars för att hänga med honom (och andas skogsluft, lyssna på tystnaden, låta lugnet flytta in i bröstkorgen, träffa min familj, äta svenskt godis, och allt det där). Längtar så. ♡

➣ Och så till det som har skavt i bakgrunden hela veckan: Otto kommer hit i helgen. Vi ska prata om allt, face to face, han ska hämta sina grejer och lämna mina. Det ska bli skönt att prata ut, att faktiskt få ett riktigt slut, istället för det konstiga vakuumet som ett telefonsamtal lämnar efter sig. Men jag är också livrädd för att krascha totalt. För att jag ska känna alla känslor som jag försökt att bearbeta den senaste månaden, för att jag ska kastas tillbaka till ruta ett. Men, jag vet också att om det händer, om jag faller, så väntar mina vänner där. Det känns väldigt tryggt.

Nu ska jag möta upp Josie för lunch! Hoppas ni får en fin helg, så hörs vi på andra sidan. ☀