F4C81E2F-2645-47AE-849C-23B7C9687E6E.png

Hej.

Jag heter Jennifer och det här är min blogg.

Här samlar jag vardag och äventyr, och texter om det som känns. Träning utan ångest. Och frukost, mycket frukost.

FRIDAY LINKS

De två senaste dagarna har gått så himla långsamt. Varje minut har känts som en timme ungefär. Jag har sovit dåligt, gråtit ner i frukostgröten, inte kunnat koncentrera mig på någonting, och bara räknat ner tiden till ikväll då jag åker till Fatou i Leeds och slipper vara ensam. Breakup brain + pms = sämsta kombinationen någonsin. Hursomhelst, jag har iaf hunnit varva internet tre gånger i ett försök att fördriva tiden (och promenerat i ett vårigt York, se nedan), så idag pyntar vi bloggen med lite fredagslänkar! Ja! 

I've had a couple of rough days (breakup brain + pms is a horrible combination), in an attempt to pass time and to distract my brain from thinking about everything I shouldn't think about, I scrolled through what feels like the entire internet. Anyhow, here are some Friday links for those who need distraction from life, and everyone else too, of course. 

Frozen Nana Snickers. 

Linnea bor i livets land (Skottland såklart), skriver så himla bra, och tipsar ofta om helt fantastiska recept på hennes fina blogg. Dessa snacks är heaven och prick alla borde testa!

Linnea lives in Scotland (♡♡♡) and always posts the most amazing recipes on her blog. These snacks are heaven! 

 

Tom Hardy reading bedtime stories. 

Okej, så jag har en thing för Tom Hardy, så när Fatou skickade den här till mig blev min onsdagskväll genast lite bättre.

So I've got a thing for Tom Hardy (don't we all??), and when Fatou sent me this with the text "you might think I'm weird but this is the best thing ever" it instantly made my Wednesday evening a little bit better.

 

Feministkilljoys

Jag är säkert sist på bollen, men jag upptäckte nyligen att min husgud Sara Ahmed har en blogg vid namn feministkilljoys (alltså, hur har jag kunnat missa detta??) där hon delar med sig av sin briljans. Här är två favoriter: Selfcare as Warfare och White Men. Ska köpa hennes nya bok Living a Feminist Life så fort nästa CSN landar på kontot, det får bli en present från mig till mig för att fira mina betyg.

I'm probably the last one to discover this, but Sara Ahmed has a blog!?!? So the past week I've been reading her brilliant essays before going to bed. My favourite ones so far are Selfcare as Warfare and White Men.

 

War in Translation: Giving Voice to the Women of Syria

En av texterna som vi ska läsa inför måndagens seminarium i Interdisciplinary Methods in Women's Studies då vi ska prata om språk och översättning i forskning. Den träffade mig rakt i magen och beskrev på pricken hur det är att existera mittemellan två språk.

One of the readings for Monday's seminar in Interdisciplinary Methods in Women's Studies. The topic is translation and language in research, and it's a powerful description of the embodiment of translation, of existence between two languages. Well worth a read!

 

Ikväll åker jag som sagt till Leeds och stannar där över helgen, Fatou och jag ska äta nachos, baka något med choklad, och kolla på Inception för tusende gången (japp, kan ha något att göra med en viss Tom Hardy). Hur bra som helst. Hoppas ni får en fin helg ♡

 

Q&A: frågor om mitt plugg och statistik.

SOL UTE OCH SOL INNE