Jag i november tvåtusensjutton

3C6958AB-08C8-4D3A-B139-7666C3663F80min.jpg
0F8F4165-C868-43DA-94AE-9A3075E43F1Amin.jpg
98A5A2F4-E582-42B1-A05B-6F3873C706A9min.jpg
IMG_6103min.jpg
7EA19497-A4FB-4DB5-975A-92010CCA8ADAmin.jpg
11692334-141A-4206-8966-F9C10B5F5A61min.jpg

✧ Jag äter pasta, kollar på gamla favoritfilmer och åker skridskor med en gullig person. En söndagsmorgon äter vi frukost i sängen, en scen som tagen ur IKEA-katalogen, och jag tänker att varje söndag gärna får börja så (please and thank you). 

✧ Jag går på lägenhetsvisningar med knäppa levnadslösningar och när det känns som att det inte kan bli värre, blir det värre. Utanför vårt lägenhetshus huserar råttorna och jag stampar hårt med kängorna för att skrämma dem när jag går genom trädgården. De springer så fort på sina korta ben och försvinner in i lövhögarna. En morgon ser jag en hel familj, två stora och två små, bära runt på en rostbrödskiva. När de upptäcker att jag står ett par meter ifrån dem stannar de upp och betraktar mig i några sekunder innan de fortsätter att flytta på sin brödskiva. Jag längtar efter att bo i ett hus som jag inte behöver dela med familjen råtta.

✧ Jag häller kokande vatten över handen en kväll när jag fyller på min varmvattenflaska för tankarna är hos kvinnorna jag träffat under dagen. Hur gör en för att inte ta med sig jobbet hem? Är det ens möjligt?

✧ Jag fastnar i årets första snö, eller ska jag kalla det isregn? Blött och kallt och hårt är det iaf, och jag blir dyngsur. Med frusna fingrar smsar jag "I think we jinxed it when we said that this November has been unusually sunny and dry", krånglar mig ur de blöta kläderna och försvinner in under mitt varma täcke. 

✧ Jag känner mig trygg i hela kroppen varje gång jag tänker på att jag ska få komma hem och andas Smålandsluft i jul. Och ännu tryggare känns det att det bara är tre veckor mellan Smålandsjul och min graduation, på tre veckor hinner en ju inte ens börja sakna. 

✧ Jag åker på århundrandets urinvägsinfektion och behöver äta stark antibiotika i sju dagar. 

✧ Jag yogar varje morgon med värmeljus som enda ljuskälla. Det gör mig så mjuk och följsam i kroppen att sträcka och stretcha så tidigt på morgonen, och jag blir så lugn av att andas längst ner i magen. 

✧ Jag promenerar överallt, genom hela Leeds. Börjar lära mig hur staden hänger ihop, hur långt det är mellan olika stadsdelar, vilka genvägar som är snabbast, vilka trafikljus en kan snedda över, och var alla små tescon ligger. Och även om jag cravear stabilitet så älskar jag känslan av att bo in sig i en ny stad. 

✧ Jag tänker på hur trasig jag var för tio månader sedan, när jag fick mitt hjärta sönderkrasat under ett telefonsamtal, och på hur stark jag känner mig nu. Tänker på att jag aldrig trodde att jag skulle orka resa mig ur kraset och fortsätta med livet. Men här är jag nu, en hel person med fast mark under fötterna igen.