Sedan sist: farmors ullbasker, VM-kvalet och att bo med Fatou

Hej kompisar! Ska vi titta på vad som hänt i livet de senaste veckorna? Ja, det gör vi!

328DE5E6-D507-43CA-B4FF-F0D454E33445min.jpg
92539ABD-689F-4475-BB2C-3674997C2A53min.jpg

 ➢ jag tittade på VM-kvalet och insåg att till och med fotboll kan bli kul om det kombineras med en varm säng och en gullig person som kan rabbla svenska fotbollsspelare i sömnen. Med tillhörande hångelpauser, såklart, det är ju det viktigaste. 

 ➢ Fatou och jag har kommit in i en så gullig hemma-rytm. Hon jobbar längre dagar än vad jag gör och har typ 1h bussresa till jobbet, så jag brukar ha middagen färdig när hon kommer hem. Och på morgonen stiger jag upp och kokar kaffe och ägg till oss så att vi kan äta frukost tillsammans innan hon åker. Det är så mysigt att få rå om någon på det sättet, visst? Tidigare i veckan refererade Fatou till oss som “in our family”, det tyckte jag var gulligt. Men kanske inte så konstigt, vi är ju ändå inne på vårt femte år som flatmates. 

4E67F1DD-7A00-4070-BAED-E5E14D7260FB.jpg

 ➢ jag har börjat jobba på Leeds Women’s Aid. Är inne på min tredje vecka nu och trivs bra. Det är mycket att lära sig och ibland ganska tungt rent emotionellt sett, men det känns väldigt fint och meningsfullt att få hjälpa. Jag ser fram emot att få rutiner och att komma in i jobbet ordentligt.

➢ hjärnan har börjat kännas som sig själv igen!! Äkta halleluja-moment på det. Igår lyckades jag till och med läsa lite akademisk text utan att den kollapsade. Visst, det går fortfarande långsammare än vad jag är van vid, men det är okej. Det får ta den tid det tar. 

7A34B5CA-9FC6-423A-98B1-D9E9A10B790Dmin.jpg
2795B360-3F7A-47A4-8F94-CBE752496C2Cmin.jpg

 ➢ jag har bokat in mig på min graduation. Den 20 Januari ska jag fira att jag överlevde och klarade det. Den här gången får jag ha hatt!! Väldigt pepp! Och ännu mer pepp på att få visa York för min familj, har redan bestämt vad vi ska äta och se. 

 ➢ Fatou och jag har börjat kolla på lägenheter. Den som vi bor i nu är i ett sjukt dåligt skick med en hyresvärd som bryter mot minst tjugo lagar, så nu börjar jakten på ett nytt hem. På onsdag ska vi på två viewings, håll tummarna för att de är något att ha! 

107E7C6B-15AB-4271-AAED-B210770FFB91.jpg
A9380AD9-88AB-4208-A0AC-B30289E67770.JPG

 ➢ det har blivit kallt och farmors ullbasker har fått se dagens ljus (eller vintermörkret) igen. Synd bara att min vinterkappa ligger nerpackad i en låda i Småland. Kanske investerar jag i en ny ullkappa när jag får nästa lön.

 ➢ jag har tänkt mycket på livet och vem jag är i det. Det finns så många liv att leva, hur kommer det sig att jag lever just det här? Ja, ni hör ju, det är som upplagt för att kastas rakt in i en existensiell kris. Men det känns nyttigt och viktigt att reflektera över ändå. Säkert en klassisk grej att tänka på när en precis betat av en milstolpe i livet och ramlat ut på andra sidan. 

IMG_5940min.jpg

 ➢ julmarknaden här i Leeds har öppnat och hela staden tindrar av jul — det är lika delar mysigt som mindfuck, för i mitt huvud är det fortfarande September. Fatou och jag var där igår och åt pretzel och brända mandlar med kanel. Mmm.

 ➢ de två senaste lördagarna har jag hakat på Fatou och sprungit med Parkrun i parken bredvid vår lägenhet. Har inte sprungit sedan November 2016 så jag förutspådde att jag skulle dö efter bara en 1km, men bestämde mig att bara göra mitt bästa och ha roligt. Och det är så himla kul!? Folk i alla åldrar (alltså, alla! yngsta är typ 7 och äldsta typ 87) och folk som hejar på oss när vi springer! Så fint. Och kroppen klarade mycket mer än vad jag trodde! Är säkert pga att jag matat den med extra mycket nachos, sömn och kärlek på sistone. 

629D739B-AAE8-452B-B18B-505C31BD76E7min.jpg

Nä, nu ska jag snöra på mig mina springskor och bege mig till Hyde Park för att vara med i min tredje Parkrun. Luften är vinterkrispig och marken är torr, perfekt väder för att springa alltså. På köksbordet ligger ett gäng surdegsfrallor på jäsning och väntar på att bli frukost, det känns så himla mycket lördag med nybakt bröd, eller hur? I eftermiddag ska jag vara IKEA-kompis till en IKEA-motståndare, tänker visa alla IKEA-tricks och köpa massa julmat, och sedan blir det sushi för att fira min distinction. Vad hittar ni på idag? Vad händer i ert liv? Hade varit så fint att få höra.