Första halvan av Oktober: brödbak, skogsäventyr och ett nytt jobb

IMG_6124min.jpg

Första halvan av Oktober har bjudit på så mycket fint. Den här dramatiska hösthimlen t.ex. 

IMG_6433min.jpg

Jag har bakat bröd! Det här är mitt tredje surdegsbröd, på vetemjöl med lite korn, dadlar och valnötter. Äts bäst med ett rejält lager honung och tjocka skivor vällagrad cheddar. Mmmm. 

IMG_6135min.jpg

Första försöket till frukostfrallor! De blev lite skrynkliga när jag flyttade dem från jäsning till ugnen (vårt kök är inte direkt brödbaksanpassat) men FY FASEN vad goda de var, hörrni. 

IMG_5414min.jpg
IMG_5439 2min1.jpg

Jag har även bakat ett gäng knubbiga baguetter och inrättat en ny tradition här på St. John's Terrace: lördagspizza! 

FullSizeRender 4min.jpg
IMG_5326min.jpg

Och kolla, jag ser inte längre ut som döden!! En månad utan uni och det finns äntligen lite liv i ansiktet igen. 

IMG_6326min.jpg

Jag har börjat bo in mig i mitt rum. Jag skickade hem två lådor med grejer till Småland när jag flyttade från lägenheten i York, trodde liksom inte att jag skulle stanna här i UK och då kändes det ovärt att släpa runt på allt, så det är lite skralt på inredningsfronten just nu. Men två vykort har iaf fått flytta in: en finsk björn från en vän med en uppmaning att hälsa på i Helsingfors efter vintern och Revolutionary av Wadsworth Jarrell som fick följa med hem från Tate Modern. Buketten med vita nejlikor fick jag av Fatou för att fira att jag fått jobb på Leeds Women's Aid!! Börjar jobba så fort min DBS check går igenom. Aah, LIVET. 

IMG_5449min.jpg
IMG_5453 2min.jpg

En solnedgång från mitt fönster och ett special delivery med belgian buns Leeds ➝ York till en gullig person.

IMG_6631min.jpg

Jag kan läsa igen!!! Tack hjärnan för att du orkar. Slukade Swing Time på två dagar och vill nu läsa allt allt allt av Zadie Smith. 

IMG_6545min.jpg
IMG_6480min.jpg
IMG_6487min.jpg
IMG_6492min.jpg
IMG_6510min.jpg
IMG_6549min.jpg
IMG_6565min.jpg

Förra måndagen höll min själ på att gå under av alla bilar, människor och byggnader. Jag är ju en liten på-landet-lort egentligen och när jag lever stadsliv alltför länge utan tystnad och träd blir jag på riktigt ledsen ända in i benmärgen. Så jag googlade "walking routes Leeds city centre" i hopp om att finna lite grönska och styrde stegen mot Meanwood Valley Trail. SER NI VAD FINT DET VAR. Var helt mjuk i hela kroppen när jag kom hem. 

IMG_5445min.jpg
IMG_5442min.jpg

I lördags kollade Fatou och jag på konst och åt sedan varsin pretzel mitt i stadssorlet. 

IMG_6576min.jpg
IMG_6584min.jpg
IMG_6609min.jpg
IMG_6604min.jpg
IMG_6612min.jpg
IMG_6627min.jpg

Igår kröp temperaturen upp till 20 himla grader?! Så Fatou och jag begav oss till Meanwood Valley för att andas skogsluft och njuta av värmen. Vi promenerade långsamt genom fallande löv, hoppade från sten till sten för att undvika att kliva i leran, och pratade om hur rotlöst livet är just nu. Vi avslutade skogsutflykten med det viktigaste: matsäck som intogs liggandes på gräset i solen. Tack Oktober för en fin sommarsöndag.